מהחווה לשולחן הוא טרנד חם בכל העולם וגם בישראל הוא תפס לאחרונה. הגרסה הפרטית והעירונית של הטרנד הזה היא גידול של צמחי תבלין בצורה עצמאית בבית, והנאה מהם בצלחת לאחר מכן. יש כמה צמחי תבלין שמתאימים נפלא למטבח הישראלי והים תיכוני וכדאי לדעת איך לגדל אותם לבד במרפסת או בבית.
תבלינים הם חובה במטבח הישראלי. הטעם הישראלי אוהב תבלינים רבים כמעט בכל מאכל והדבר משתלב היטב עם הטרנד החם של גידול תבלינים בצורה עצמאית בבית או במרפסת.
10 צמחי תבלין שאפשר לגדל לבד בבית
על פי רחלי מפרחי אשדוד, בעלת חנות פרחים באשדוד, יש מבחר צמחי תבלין מומלצים לגידול במרפסת או בבית ישראלי ממוצע. התבלינים הללו פופולאריים כמעט בכל בית בארץ ומתאימים לקשת רחבה מאוד של מאכלים ולא משנה מאיזו עדה.
רחלי הכינה רשימה של 10 צמחי תבלין שאפשר לגדל בבית:
- כוסברה – צמח תבלין נפלא שמתאים למנות רבות במטבח הישראלי. מזכיר במראה שלו פטרוזיליה ואפילו הטעם מעט דומה אך מדובר בשתיל שעומד בפני עצמו. אורח החיים שלו קצר ולכן כדאי לגדל כמה שתילים כאלו במחזורי חיים שונים כדי להבטיח אספקה שוטפת.
- שמיר – כמו הכוסברה, גם כאן כדאי לגדל אותו בכמה מחזורי חיים במקביל, אך למרות שיש מי שלא יכולים בלעדיו יש מי שממש לא אוהבים את הטעם שלו ולכן תבחרו בו רק אם אצתם מהחסידים שלו כמובן.
- בזיליקום – שתיל מבוקש ביותר שמתאים לקשת רחבה של מאכלים ומזוהה בעיקר עם המטבח האיטלקי והים תיכוני. בעל אורך חיים קצר וגודל מהר יחסית. ניתן להשיג אותו בטעם טבעי או בטעמים אחרים, תלוי בזן שבוחרים.
- עלי דפנה – שתיל שמתפרס על שטח נרחב ומספק טעם של תבלין מצוין למגוון מאכלים אפשריים. גודל באיטיות אך התפוקה ממנו מרשימה.
- עירית – שתיל בעל מראה של דשא בעיניי רבים ויש יאמרו בטעם לא טוב יותר, אך יש מי שאוהבים לשלב אותו במאכלים שלהם כשהוא מזן בעל טעם של שום או בצל.
- רוזמרין – תבלין די מיוחד שלא מתאים לכל מאכל אך יש כאלו שחייבים אותו כדי לקבל את הטוויסט הדרוש להם. צומח לגובה ודורש תחזוקה שוטפת לגידול בריא ומוצלח..
- מרווה – ההמלצה כאן היא לבחור מרווה ננסית שתתאים לגידול בייתי ותוסיף עוד תבלין לרשימת התבלינים המיוחדים שלכם.
- טימין – צמח שלא מעט מאכלים זקוקים לו כדי לקבל את הטעם הנוסף שיהפוך אותם לטעימים יותר. לא כולם מתחברים אבל הרוב אוהבים אותו ויש בו שימו שמדי פעם בכל מטבח.
- נענע – שתיל בעל טעם משתלט שכדאי שלא יבוא במגע עם שתילים שכנים אליו. מתאים בעיקר לחורף ולשימוש כתוספת לכוס התה שלכם.
- אורגנו – תבלין מושלם למבחר מנות שונות גם אם הוא מזוהה בעיקר עם המטבח האיטלקי ומנות של פיצה או פסטה. תוספת חיונית לכל מטבח.
ההמלצה של רחלי לפני סיום היא לבחור תבלינים שתאם נוטים להשתמש בהם יותר ולאט לאט להרחיב את המבחר.
המאמר נכתב בשיתוף עם פרחי אשדוד – חנות פרחים באשדוד אשר מציעה זרי פרחים או עציצים מעוצבים באשדוד.
לעוד חנויות פרחים מומלצות באשדוד, ניתן לגשת אל אתר פרחים אשר מציג חנויות פרחים מומלצות בפריסה ארצית.