במשך שנים חברות בניית אתרים רבות נהגו להחזיק בשרת משלהם בחוות השרתים והציעו שירותי אחסון אתרים דרכם. מדובר על עבודה של תחזוקה שוטפת עבור הלקוחות וכאב ראש לא קטן. בשנים האחרונות יש מעבר משמעותי לאחסון בשרתים וירטואליים וגם ניהול שרתים עבר לידיים של חברות מקצועיות שמספקות את השירות ודואגות ללקוח בשירות מלא באמצעות מייקור חוץ.
כולם רוצים שהלקוחות שלהם יהיו הכי מרוצים שיש ולמרות שרבים מבעלי העסקים רוצים לעשות הכל בכוחות עצמם עבור הלקוחות, לעתים הם לא מקצועיים מספיק או יש להם את הזמן להעניק שירות שאיננו מהות העסק שלהם. במקרים שכאלו כדאי להוציא את השירותים הללו למיקור חוץ.
מה היתרונות של מיקור חוץ?
למיקור חוץ יש כמה יתרונות משמעותיים על פי ניסיון של עבודה פנימית.
- חסכון בכוח אדם – לא צריכים להחזיק עובד ספציפי לעבודה שמתקיימת פעם בכמה זמן או להוציא קריאות שירות לעבודות שכאלו כל פעם מחדש ולשלם הרבה. גם אין צורך להשקיע בהכשרה ארוכה ויקרה של עובדים לעבודות הללו.
- גמישות מרבית – האפשרות להוציא במיקור חוץ את העבודה מאפשרת גמישות ובחירה מה השירות שצריכים במיקור חוץ ובאיזה היקף, כל מקרה לגופו.
- חסכון במשאבים – אין צורך לרכוש ציוד יקר או תוכנות מקצועיות לשימושים שאינם באופן שוטף.
- מיקוד בעיקר – אם אתם בוני אתרים מוכשרים אז תתמקדו בכך ולא בדברים שמסיטים את תשומת הלב שלכם מעיקר העבודה והשירות שאתם מעניקים באופן שוטף וברמה גבוהה.
איך מיקור חוץ עוזר בניהול שרתים?
ניהול שרתים דורש משאבים, כלים ויכולות כדי להעניק שירות טוב, יציב ומאובטח כראוי ללקוחות. זאת גם הסיבה שכיום כבר לא מקובל להחזיק שרת ייעודי לשם כך ולהשקיע בו אנרגיה ותחזוקה שוטפת. גם התנהלות מול שרתים חזקים של החברות המובילות בעולם בתחום זה ניתן לניהול באמצעות שירות של מיקור חוץ.
ניתן לקבל היות שירות של מיקור חוץ עבור:
- ניהול שרתי אמזון (Amazon) – שרתים של AWS דורשים הבנה מעמיקה במבנה השרת ומערכת הניהול שלו כדי להגיע לתוצאות הטובות ביותר האפשריות. מדובר על שרתים שמתאימים לאפליקציות, אתרים בתנועת גולשים גבוהה וגם לאתרים של השלטון וגופים מוסדיים.
- ניהול שרתי מיקרוסופט אז'ור (Azure Microsoft) – Azure Microsoft מעניק שירותים לאתרים גדולים ואתרי ממשלה. הוא כולל מעל 600 פונקציות ואלמנטים שניתן לעשות בהם שימוש ועל מנת לנהל זאת בצורה הטובה ביורת חובה לשכור שירותי מיקור חוץ מקצועיים.
- ניהול שרתי Google Cloud – גוגל היא שחקנית ראשית גם באחסון בענן ומעניקה שירות לאפליקציות, רשתות חברתיות ואתרים גדולים אחרים. המערכת דורשת ניהול מוקפד, מקצועי ובזמן מהיר על מנת להפיק ממנה את המיטב.
- ניהול שרתי Rackspace – חברת אחסון אמריקאית שמתמחה במתן שירותי מחשוב, וירטואליזציה, אחסון ותקשורת לחברות וגופים גדולים. המערכת דורשת תחזוקה מקצועית שמבינה אותה לעומק ומכירה את דרכי העבודה מולה.
לסיכום נציין שרק צוות מקצועי ומיומן שמכיר ויודע איך למקסם את היכולות של השרתים הללו יכול להעניק שירות ברמה הנדרשת להצלחה באחסון אתרים ברמה הזאת. מיקור חוץ לשרתים שכאלו חוסך המון משאבים, כוח אדם ותקלות יקרות ערך לאורך הזמן.
המאמר נכתב בשיתוף עם חברת Webgate אשר מציע שירותי אחסון אתרים גבי תשתיות ענן בישראל. כמו כן, צוות הסיסטם של חברת Webgate מתמחה בניהול שרתים במיקור חוץ עבור חברות, ארגונים ועסקים תוך הקפדה על חיסכון כספי, ביצועים וגמישות.