תלמידים במדינת ישראל זוכים לכיסוי ביטוחי לאורך כל השנה ובכל שעה. הכיסוי של התלמידים במערכת החינוך נועד להעניק כיסוי עבור פגיעות שאינן מכוסות בביטוח לאומי. ביטוח תאונות תלמידים הוא בטיפול רשות החינוך המקומית.
לא רבים יודעים זאת, אך תלמידי ישראל מבוטחים בביטוח של משרד החינוך לאורך כל השנה ובכל שעה. כלומר, אין זה ביטוח שנוגע רק לפציעה או מחלה שנגרמו בשטח בית הספר או בזמן הלימודים בלבד. התלמידים מכוסים בביטוח תאונות תלמידים על כל צרה שלא תהיה, בכל מקום וכל הזמן, מעצם היותם תלמידים.
מהו ביטוח תאונות תלמידים?
ביטוח תאונות תלמידים הוא השלמה לכיסויים שמעניק ביטוח לאומי. אין הוא מכסה תאונות עבודה או פגיעה עקב מעשה טרור, אך הוא כן מכסה כמעט כל דבר אחר שקשור בתלמידים. הכיסוי תקף בארץ ובחוץ לארץ במקרים הקשורים למערכת החינוך או המוסד החינוכי של התלמיד. (השתתפות בכנס, משלחת תלמידים, ייצוג קבוצת ספורט של ביה"ס וכו').
האחריות על גביית דמי הביטוח (49 ₪ כיום) ושליחת עותק הביטוח להורים, חלה על רשות החינוך המקומית שבתחום שיפוטה נמצא המוסד החינוכי של התלמיד.
מי הזכאים לביטוח תאונות תלמידים?
הזכאות לביטוח תאונות תלמידים חלה על:
- כל תלמיד שזכאי לחינוך חינם
- ילד מגיל 3 שלומד בגן ילדים
- ילדים הלומדים בכיתות א-י"ב במוסד חינוכי מוכר.
- הורה או בן משפחה אחר של תלמיד, אשר נטל חלק בפעילות רשמית של המוסד החינוכי (ללא תשלום).
מה קורה אם תלמיד נפגע?
במקרה של פציעה או פגיעה שמובילה את התלמיד לקבלת טיפול בחדר מיון, על ההורים של התלמיד לגשת למזכירות ביה"ס או הגן ולקבל מסמכים הנוגעים לתאונה. את המסמכים הללו יש להגיש לקופת החולים של התלמיד ולקבל התחייבות לתשלום הוצאות חדר המיון עבור הילד.
במקרה ומדובר בפגיעה מורכבת מומלץ לשכור את שירותיו של עורך דין ביטוח לאומי שיעניק יעוץ וליווי מקצועי להורי התלמיד כדי שיקבלו את המגיע להם מחברת הביטוח ו/או מביטוח לאומי. לעתים מדובר על תהליך לא פשוט של תביעה לאורך זמן וחשוב להתנהל נכון מהרגע הראשון.
לתביעה יש לצרף:
- אישור לימודים במוסד החינוכי
- אישור היעדרות מלימודים במוסד עקב תאונה
- כתב ויתור על סודיות רפואית
- צילומי תעודות זהות של התלמיד וההורים שלו (או אפוטרופוס)
- מסמכים רפואיים מיום התאונה
- מסמכים רפואיים שנאספו עם הזמן (צילומים, בדיקות רופא מומחה וכו')
- מסמכים מגופים רשמיים הקשורים לתאונה (מד"א, ביה"ח, קופ"ח, משטרה וכדומה)
האם יש התיישנות בתביעות של תאונות תלמידים?
חוק התיישנות בתביעות ביטוח הוא 3 שנים, אך במקרה של תלמידים מדובר על חישוב הזמן רק מרגע שהתלמיד הופך מקטין לבגיר, כלומר מגיל 18. לפיכך חוק ההתיישנות מאפשר תביעה של חברת ביטוח עד גיל 21 של התלמיד הנפגע.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד קרן נדרי, עורכת דין לנזקי גוף בצפון, אשר מעניקה ייצוג לנפגעים ובני משפחותיהם באזור הצפון. אם אתם מחפשים עורך דין נזיקין בראש פינה, עורך דין נזיקין בקרית שמונה או עורך דין נזיקין בצפת – עו"ד קרן נדרי היא הכתובת!