מצב של חוסר אמון בין בני זוג יכול להוביל לפירור, ריסוק וקריסה של כל מערכת יחסים אישית.
אם אתם פותחים ומסיימים כל יום ב"משרד חקירות" בסלון הביתי או אם בכל יום עולות שאלות כמו "איפה היית כל היום?", "עם מי דיברת עכשיו?" או "לאן את/ה יוצא /ת היום?" – אתם נמצאים במדרון חלקלק אשר התוצאה שלו ידועה מראש.
איך לבנות אמון במערכת זוגית?
כל מערכת יחסים זוגית דורשת לא רק כימיה, הבנה והתאמה בין בני הזוג אלא גם אמון בין שני הצדדים אשר שותפים לה. אף אחד מאיתנו לא רוצה לחיות במערכת יחסים זוגית אשר מציבה אותו במצב של חשוד 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע.
למרות הדעה הרווחת, האמון בין בני הזוג הוא ממש לא אוטומטי אלא הוא נבנה לאורך מערכת היחסים כך שכל אחד מהצדדים נדרש "להרוויח" אותו בעיני הצד השני.
על מנת לבנות את האמון הזוגי, מומלץ ששני בני הזוג יקפידו לא רק על הכלה של הצד השני אלא גם על שיתוף, הבנה והקניית ביטחון לצד השני. אם אחד מבני הזוג מרגיש שמסתירים ממנו כל הזמן דברים או משקרים לו – זה בסופו של יום יתפרץ, יצוף על פני השטח ויוביל למקומות שאף אחד מבני הזוג לא רוצה להיות בהם.
בעיות אמון לאו דווקא נוצרות סביב סוגיות של בגידה או רומן. לעיתים בעיות אמון יכולות להיווצר בשקרים "לבנים", או בעיגול פינות שנועד מלכתחילה לשמור על שקט תעשייתי בתוך המערכת. אך אם הוא מתגלה, הוא יוצר בדיוק את ההפך ולכן פתיחות ותקשורת מקרבת הכרחית לבניית אמון בין בני זוג.
לסיכום, מערכות יחסית בריאות בנויות על אמון הדדי בין בני הזוג, כנות וגילוי – הסתרה או שקרים חוזרים ונשנים, קטנים או גדולים, מובילים לסדקים אשר עלולים להתרחב ולהוביל לקריסה מוחלטת של המערכת הזוגית.
במקרים רבים, פנייה אל טיפול זוגי מוסמך אובייקטיבי בסביבה ניטרלית, רגועה ולא שיפוטית יכולה לעזור לבני הזוג לגשר על הפערים הזוגיים, ע"י הכוונה מקצועית שתאפשר לכל אחד מבני הזוג לחשוף את הנקודות שכואבות לו ולבנות בחזרה את האמון ההדדי.
המאמר באדיבות דוקטור שרית פוני היא מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת בעלת PHD בפסיכולוגיה ו – M.A בפסיכולוגיה חינוכית – יישומית. דוקטור שרית פוני מעניקה טיפול זוגי, משפחתי ופרטני בקליניקה של מרכז טיה. לקבלת פרטים, ניתן ליצור קשר ב – 050-7926171 או באמצעות אתר האינטרנט של מרכז טיה.